Grenzen verleggen met vaarroutes

Leidsche Rijn bij Leidse kade
Een waterpark heeft natuurlijk vaarroutes en pleisterplaatsen. Dat spreekt. Het Muntpark heeft wat dat betreft geweldige potentie, maar ook nog een paar obstakels te overwinnen. Hoe mooi zou het zijn als je midden in de stad op een boot in het Muntpark kunt stappen en naar Cartesius en de havens van Utrecht aan het Amsterdam-Rijnkanaal kunt varen. Het Muntpark is ook een mooie pleisterplaats op weg naar de binnenstad of juist naar het westen, via de Leidsche Rijn.

Zondag gaan we met de expeditie Muntpark in de maak de vaarroutes per boot verkennen. Onze speciale gast is Guus Haest. Hij zet zich sinds 1996 met de intitiatiefgroep Bevaarbare Leidsche Rijn onvermoeibaar in om de Leidsche Rijn weer te verbinden met de binnenstad. Tijdens de expeditie beleef je  op verrassende wijze de potentie en obstakels in de vaarroutes van het Muntpark. Jeroen de Groot legt de stunt van Guus Haest op film vast om in beelden te laten zien wat deze verbinding betekent. Dit moet je zien…

Foto: Gezicht op de Leidsche Rijn te Utrecht met links de Leidseweg en rechts de Leidsekade, 1899-1905, bron: Het Utrechts Archief.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s