Zeven zomerexpedities

Voorzijde Flyer zomerexpedities Muntpark
Vanaf 18 augustus tot en met 29 september trekt elke zondagmiddag een expeditieteam van 10 tot maximaal 15 personen onder begeleiding van nieuwe makers van de stad over kades, oevers en pieren tussen de Rijksmunt en de Spinozabrug. Met de expedities wil stichting Historische Vaarwegen Utrecht het Muntgebied aandacht geven en de publieke ruimte op innovatieve wijze verder ontwikkelen als stadspark. Het Muntgebied is al in gebruik als stadspark. Alleen is het gebied hier fysiek nog niet helemaal op aangepast. De publieke ruimte en het erfgoed zijn hard toe aan een opknapbeurt. En misschien ook aan een nieuwe bestemming. Zo heeft de elevator in een park ineens een andere betekenis en andere mogelijkheden dan als onderdeel van de Cereolfabriek.

Pioniers van de nieuwe stad
De expedities zijn een middel om het Muntgebied samen te (her)ontdekken en zo het inzicht in gebied en mogelijkheden te vergroten. Elke week trekken we eerst door het gehele waterpark en vervolgens zoomen we in op een specifieke plek. Telkens onder begeleiding van betrokken makers van het park: van stadsgeograaf, ontwerper en architect tot voormalige sluiswachter en ondernemende bewoner. Samen onderzoeken wij gebied en plek vanuit verschillende perspectieven. Vervolgens benoemen wij sterke punten en kansen waardoor de plek zich vanuit bestaande kwaliteiten kan ontwikkelen als onderdeel van het stadspark. De parkvisie fungeert als wenkend perspectief voor het gebied en geeft volop ruimte aan een stapsgewijze ontplooiing van de stad met eigenheid en samenhang. De expeditie is voor pioniers van de nieuwe stad!

Meemaken
Zondagmiddag 18 aug / 29 sept, 14.30-17 uur
Startpunt: Parkloods Muntpark, Keulsekade 34
Kosten: 7,50 euro
Reserveren: muntparkutrecht@gmail.com
Contact: Urban Pilots, Marijke Orthel 06-39435539 en Henri van der Vegt 06-18293039

De expedities worden georganiseerd door Urban Pilots voor de stichting Historische Vaarwegen Utrecht en worden mede mogelijk gemaakt door Wijkbureau West van Gemeente Utrecht en KF Hein Fonds. Urban Pilots is een Utrechts bureau voor placemaking. Stichting Historische Vaarwegen Utrecht zet zich onder meer in voor  behoud en ontwikkeling van het Muntpark.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s