1. Verbindingskracht van de verbindingsdam

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Expeditie 1: zondag 18 augustus

De eerste expeditie voert over oevers, pieren en kaden van het Muntpark. Speciale aandacht is er voor de verbindingsdam tussen de zuid- en noordpier. Dit is een markant eiland in het water. Het plein is groter dan de Neude! Schippers en handelaren lopen er allang niet meer. Dagelijks trekken er fietsers en wandelaars over het waterplein tussen Lombok en Oog in Al. En soms brengt de dam mensen bijeen voor een cultureel evenement. Moeten we deze plek hier speciaal voor inrichten?

Programma

Introductie: Transformatie van een industrieterrein in een stadspark
Trends in de maatschappij, het krachtenspel van eigenaren en gebruikers, veranderingen in ligging en economische bedrijvigheid zijn allemaal af te lezen aan het gebied.
Introductie door Henri van der Vegt van bureau Urban Pilots, gespecialiseerd in placemaking als innovatieve vorm van organische gebiedsontwikkeling, en initiatiefnemer van behoud en ontwikkeling van  het Muntpark

Expeditie
Vanuit de Parkloods trekken we te voet door het Muntgebied tussen de Rijksmunt en de Spinozabrug. Een expeditie is een trektocht. Met een open blik kun je een unieke plek in Utrecht (her)ontdekken. De stad leer je pas echt kennen vanuit de stad zelf. Door er te zijn, door een gebied met al je zintuigen waar te nemen, door kennis te maken met het verhaal van de plek. De expeditie geeft inzicht in vorm en wezen van de plek. Je maakt ook kennis met het maakproces van de stad. De besproken trends gaan we nu letterlijk aflezen in het gebied.

Atelier
Per expeditie zoomen wij in op een specifiek onderdeel waar het park in de maak is. Elk expeditieteam denkt mee over mogelijkheden van het gebied. Kennis, kansen en ideeën die vanuit de expeditieteams naar voren komen, worden geëxposeerd in de Parkloods van het Muntpark, het startpunt van de expedities aan de Keulsekade 34. In een middag maak je niet alleen kennis met de mooiste plek in Utrecht en met de maakprocessen die hier gaande zijn. Je doet er zelf aan mee!

Datum: zondag 18 augustus
Tijd: 14.30-17.00 uur
Startpunt: Parkloods Muntpark, Keulsekade 34
Deelname: 7,50 euro
Reserveren: muntparkutrecht@gmail.com
Meer info: Urban Pilots, Henri van der Vegt 06-48279213 en Marijke Orthel 06-39435539

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s